Eksempel: Elevene rapper om klassen, skolen og hjemstedet

Bedre skole: I første eksempel fra Skole-Norge er vi glade for å kunne synliggjøre elevene fra 5. trinn ved Åsgård skole, og deres rykende ferske musikkvideo. Stor takk til lærer Jon Petter Helgesen-Etnestad, som fortalte oss om prosjektet.
Takk til alle som deler innlegget i sosiale medier!

Av: Alf Tore Meling (Mobil: 417 63 473). Send tips om Skole-Norge! 
Åsgård Superstars med «Jeg bor i Ås»

I forrige uke slapp elevene i 5. trinn ved Åsgård skole noe så bra som en musikkvideo der elevene har stått for tekst og rap, og deler av musikken i samarbeid med lærer Jon Petter Helgesen-Etnestad. Elevene bruker artistnavnet Åsgård Superstars og låten heter Jeg bor i Ås.

 

 Innlegget fortsetter under videoen

 
 
  Lenke til videoen: https://m.youtube.com/watch?v=DQtO89k7jiY

 

Om prosjektet

Jon Petter Helgesen-Etnestad, som er lærer for femte trinn og musiker på fritiden, forteller at prosjektet inngår som del av arbeidet med læringsmiljø og elevenes psykososiale miljø. Jon Petter forteller videre at han har mange år bak seg i rapmusikken og at han  har tatt med seg sin erfaring og kunnskap inn i læreryrket. I denne musikkvideoen møtes rap og læreplan ved at begge vektlegger lokal forankring, avslutter han.

 

Åsgård skole

Åsgård skole er en barneskole som ligger i Ås kommune. Her er det 360 elever og 42 ansatte. Elevene på Åsgård skole, som representerer hele 32 ulike nasjonaliteter, er organisert i trinn. Hvert trinn utgjør en stor gruppe elever som kan deles i varierende og mindre grupper avhengig av fag, innhold og metode. På hvert trinn er det et arbeidslag bestående av 3-4 lærere og av og til en skoleassistent.

Rektor: Vibeke Aaser Grønli

Kommune: Ås

Fylke: Akershus

Mer informasjon om Åsgård skole

 


 

Gode eksempler – har du tips?

Bedre skole setter fokus på det som faktisk skjer. Vi jakter derfor på de gode eksemplene som utføres konkret – her og nå –  rundt om i vårt langstrakte Skole-Norge. Det er først og fremst eksempler om lærerne, elevene, foreldrene/foresatte, skolene, frivillige organisasjoner, etcetera, vi ønsker å synliggjøre. Bedre skole kommer ikke til å synliggjøre luftige planer og politisk retorikk. Vi leter etter de forbilledlige hverdagsheltene og de konkrete tingene som gjøres.

Har du tips om gode hverdagseksempler Bedre skole bør synliggjøre? Vennligst bruk kommentarfeltet, eller send epost til Bedre skole ved Alf Tore Meling. På forhånd takk!

 

Sosiale medier – takk for at du bidrar og deler

Sosiale medier er viktige verktøy for å løfte fram de gode eksemplene. Hittil har vi tatt i bruk Facebook, Twitter og Instagram. Snapchat er også etablert, men der venter vi med å gå i gang. Den beste måten du kan bidra for Bedre skole, nå i etableringsfasen, er å  dele eksemplene pluss invitere de du kjenner – som også brenner for en bedre skole – til å like og følge Bedre skole i sosiale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/bedreskole

Twitter: https://twitter.com/bedreskoleno

Instagram: https://www.instagram.com/bedreskole

(Snapchat: bedreskole)

3 kommentarer om “Eksempel: Elevene rapper om klassen, skolen og hjemstedet

  1. Tilbaketråkk: Bedre skole – hvem, hva, hvorfor? | bedreskole.no ┊ skal inspirere til en bedre skole

  2. Tilbaketråkk: Kjære, lærere! Vi trenger gode eksempler som bør synliggjøres | bedreskole.no ┊ skal inspirere til en bedre skole

  3. Tilbaketråkk: Eksempel: Slik skapte lærer og elever ekte læringssituasjonere | bedreskole.no ┊ skal inspirere til en bedre skole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s