Eksempel: Slik skapte lærer og elever ekte læringssituasjoner

 

Bedre skole: I dette eksempelet er vi glade for å kunne synliggjøre hvordan  7. trinn-elevene ved Åsvang skole jobber med reelle arbeidssituasjoner. Stor takk til lærer James Alexander Arnfinsen, som fortalte oss om prosjektet.
Takk til alle som deler innlegget i sosiale medier!

Av: Alf Tore Meling (Mobil: 417 63 473). Send tips om Skole-Norge! 

Les også:

Kunsten å skape ekte læringssituasjoner

Elevene på 7. trinn ved Åsvang skole i Trondheim har gjennomført et omfattende prosjekt der de har oppsøkt og jobbet med oppgaver som både ligner det elevene kan møte i arbeidslivet,  og som inkluderer dagsaktuelle saker som opptar dem i hverdagen. Lærer James Alexander Arnfinsen har fasilitert elevene gjennom prosjektet. De har også laget en video som forteller hva de gjorde, og hvorfor de gjorde det. Her er videoen:

Innlegget fortsetter under videoen

 Lenke til videoen: https://m.youtube.com/watch?v=DQtO89k7jiY

 

Om prosjektet

James Alexander Arnfinsen, som er lærer ved Åsvang skole, forteller at prosjektets mål er å koble sammen det som skjer i klasserommet med det som skjer i samfunnet. James Alexander forteller videre at det handler om å sende elevene på forskjellige former for læringsreiser, eller oppdrag utenfor skolen. Læringen er “her og nå”-orientert, i den forstand at det de gjør i timen oppleves som meningsfulle aktiviteter i seg selv, og ikke kun som forberedende øvelser for noe som (kanskje) kommer en gang i fremtiden, avslutter han.

Åsvang skole

Åsvang skole er en barneskole som ligger i Trondheim kommune. Her er det 438 elever. Elevene er organisere i 7 trinn og basisgrupper. Hver basisgruppe varierer fra 12-25 elever og har sin faste kontaktlærer. Undervisningen foregår i ulike grupperinger ut fra lærestoff og arbeidsmåter. Kontaktlærer har ansvar for å følge opp den enkelte elev i basisgruppen.

Rektor: Ada Alice Hovde

Kommune: Trondheim

Fylke: Sør-Trøndelag/ Trøndelag

Mer informasjon om Åsvang skole

 


 

Gode eksempler – har du tips?

Bedre skole setter fokus på det som faktisk skjer. Vi jakter derfor på de gode eksemplene som utføres konkret – her og nå –  rundt om i vårt langstrakte Skole-Norge. Det er først og fremst eksempler om lærerne, elevene, foreldrene/foresatte, skolene, frivillige organisasjoner, etcetera, vi ønsker å synliggjøre. Bedre skole kommer ikke til å synliggjøre luftige planer og politisk retorikk. Vi leter etter de forbilledlige hverdagsheltene og de konkrete tingene som gjøres.

Har du tips om gode hverdagseksempler Bedre skole bør synliggjøre? Vennligst bruk kommentarfeltet, eller send epost til Bedre skole ved Alf Tore Meling. På forhånd takk!

 

Sosiale medier – takk for at du bidrar og deler

Sosiale medier er viktige verktøy for å løfte fram de gode eksemplene. Hittil har vi tatt i bruk Facebook, Twitter og Instagram. Snapchat er også etablert, men der venter vi med å gå i gang. Den beste måten du kan bidra for Bedre skole, nå i etableringsfasen, er å  dele eksemplene pluss invitere de du kjenner – som også brenner for en bedre skole – til å like og følge Bedre skole i sosiale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/bedreskole

Twitter: https://twitter.com/bedreskoleno

Instagram: https://www.instagram.com/bedreskole

(Snapchat: bedreskole)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s